Пътуване със самолет

На мен често ми се налага да пътувам и то най-вече със самолет. Да Ви призная, много обичам да посещавам различни дестинации и кътчета от света и да обогатявам своята култура. Обичам да отделям време, за да обиколя забележителности на дадената страна.

Въпреки че вече имам достатъчно брой полети със самолет, за мен това усещане не е от най-приятните в живота. Особено първия път беше направо ужасно. Добре, че не пътувах сама, за да има кой да ме подкрепя и успокоява. Най-неприятното чувство беше при излитане на самолета, когато всичко в мен се преобръщаше. Краката ми се подкосяваха, нещо ме притискаше в гърдите и въздуха не ми достигаше. Имах чувството, че няма да издържа. По време на полет също се стрясках заради въздушните ями, в които попадаше самолетът. Не по-малко гадничко беше спускането му.

airplane

Не разбирам тези родители, които пътуват с малки бебета или деца. Последния път едно бебче така жестоко плачеше по целия път, направо ми стана жал. Не знам за Вас, но аз на няколко пъти, гледайки през прозорчето, се замислях какво би се случило с нас, ако имаше авария. А когато стюардесите обясняваха мерките за безопасност, ме прихващаше параноя.

Но това за щастие беше само първият ми път, а после все повече ми харесваше да наблюдавам света от птичи поглед. Освен това предимствата на пътуване със самолет са достатъчно за да предпочета този тип превоз. Най-елементарното е , че придвижваното по този начин е най-бързо. Вие как мислите?