Хубава кожа през зимата

winterСлед есента идва зимата. Нежната и по-чувствителна на външните атмосферни влияния кожа, каквато е моята, загубва цвета си, става суха и грапава.  Днес, слава Богу, на пазара има разнообразие от  продукти за защита срещу студа и вятъра, от резките температурни промени при влизане от студено на топло място и други.

Това е чудесно за онези, които могат да експериментират и имат желание да пробват. Моята кожата обаче не позволява да сложа върху нея каквото и да е. Ако и на вас не ви понасят всякакви кремове, получавате обриви, раздразнение и опъване, значи сте като мен. За да бъда красива през цялата година съм си създала режим за изпълнение в няколко прости стъпки.  Не струва скъпо, а се отразява благотворно на кожата.

Всички изтъкват поемането на много течности. Това е вярно! Така кожата става видимо по гладка и еластична.  Моят личен съвет е да хапвате моркови и тиква, защото съдържат нужните витамини и минерали за подхранване и цвят на кожата.  Третата стъпка е доброто почистване. Аз лично използвам ексфолиант с отмиване сутрин и вечер. След това нанасям задължително овлажняващ крем. Някой препоръчват  кокосово олио, а аз обикновен  универсален крем за лице, подбран според спецификата на кожата.

Резултатът е – „voila‟! – чиста и искряща кожа.  С върха на четчица поставям малко грим и съм готова за излизане.