Харесвате ли Зоуи Дешанел?

jessПървата ми среща с Зоуи Дешанел беше сериалът, в който тя играе – New Girl, на български го превеждат „Кое е това момиче“. Там тя е шантава, весела учителка, която гледа позитивно на живота. Много е забавна милата. Харесвам сериали, от които не се натоварвам, а разпускам, като „Приятели“ или „Как се запознах с майка ви“. При тях не задълбаваш много в трагедии, даже на моменти могат да ти оправят настроението. Е, и този е такъв, но малко по-женски.

Между другото, Зоуи Дешанел малко прилича по външен вид на Кейти Пери. В нета често ги сравняват, но по мое мнение Зоуи има по-благородно излъчване (без да броим горното изображение :). По изражението на лицето й на снимки ми прилича на вътрешно щастлив човек, дори когато не се усмихва, а тези големи сини очи са направо зашеметяващи.

Зоуи Дешанел е и съосновател на един старъп – сайта Hello Giggles, който съществува от 2011 година. През 4-те си години на съществуване той много напредна. Голяма част от статиите се пишат от обикновени хора с писателски талант, разказващи случки от реалния живот, от които всеки може да си извлече поука. Аудиторията е предимно женска, а според статистиката на месец има 16 милиона уникални посетители от цял свят. Успехът на стартъпа не остава незабелязан, тъй като наскоро беше купен от Time Inc. за 30 млн. долара.

Явно Зоуи има нюх за бизнес, но пък и прави нещата типично в неин стил – забавни и весели, каквато е тя самата.