Да започнем празниците… с движение

Гледам, че в социалната мрежа вирусно се разпространяват изображения, които ни припомнят истината, че след празниците ще трябва много да отслабваме. Лично аз винаги съм се грижила за тялото си и смятам, че човек не трябва да се тъпче излишно, но за диетите ще пиша по-нататък.

christmas dinnerПредпразнично днес ви препоръчвам да помислите как да се подготвите за пренахранването, или както аз го наричам – най-голямото предизвикателство на Коледа. Всички знаем, че трапезата е отрупана с всевъзможни вкусотии и ви се иска да опитате от всичко, всичко, всикчо… Да добавим и това, че ставате от маса само за да гостувате на други ваши роднини и… сядате на маса. При немалко хора качването на килограм или два в края на декември е резултат и от преконсумирането на алкохол. На обяд чашка, на вечеря две, че и три и четири и това несъмнено се отразява и на талията в сантиметри.

Затова… за да избегнете всички тези неприятни последици, за които така услужливо ви намеква социалната мрежа, започнете да се движите повече преди празниците. Лека тренировка на фона на любимата ви музика, състояща се от няколко приклякания, навеждания и упражнения с гири, ако имате, ще свърши добра работа. Ако вечерно време, докато гледате любимите си филми или предавания имате нужда да похапвате нещо – по-добре си направете топъл чай и съчетайте със сезонните плодове. Времето покрай празниците обещава да е топло, така че вървете повече пеша.

Във ваш плюс е, че на Бъдни вечер се сервират постни ястия, а вече на самата Коледа – забавлявайте се повече, танцувайте повече и мислете в разумен обем за храната. Ако пък не ви се отдаде, поне постарайте се предварително да сте свалили толкова, колкото си знаете, че обикновено качвате.