Да се радваш ли или да плачеш на днешните медии

Някои страницата във Фейсбук не спират да ме изумява с уникално-идиотските изрезки от вестници, които публикуват както по-жълти журнали, така и уж уважавани вестници.

Печатните медии за заляти от някаква, често противоречаща си дори във версиите, клюкарщина. Кой го интересува, че видяли Богдан Томов да чете книга, или че Мария Илиева си купила нов сутиен и т.н.!? Та и те са хора и живеят нормален живот сред нас, по дяволите!

gossip-2Горните две лица всъщност са от по-културните, като се има предвид, че жълтите издания най-често наблягат на чалга певиците и манекенките – но на най-глупавите от тях. Много рядко се случва да прочетеш нещо стойностно, като интервю с някой който може да каже нещо интересно. Запоследно четох едно такова преди години, с модел от закритата преди 8 години агенция „Джей Моделс“. Ами момичето си беше много на ниво, личеше си, че й сече пипето, че е сериозна, отговорна и интелигентна жена, която знае как да използва правилно красотата си в работата си, без в никакъв случай да подценявам професията й.

Когато прочета някоя пълна глупост от рода на гореизброените от мен в жълт или нормален вестник – без значение – първият въпрос, който си задавам е: „Кой по дяволите пише тези глупости?!“. След това обаче се запитвам „А кой ги чете?!“… защото щом го има това предлагане на пълна дезинформация под формата на клюки, значи има много хора, и то не само изветрели пенсионери, които четат подобен род глупости и дори си дават стотинките, за да го правят.