Да походим пеша

Ако сте живели в голям град като София например, няма как да на ви е позната ситуацията с предвижването в такива градове. Понякога дори личният автомобил не е решение за всички проблемите, с които се сблъскваме. Трафикът ви забавя рано сутрин или с следобедните часове, бавно започвате да се изнервяте, а на пътя попадате на какви ли не шофьори.

walkВ София според мен най-добрият начин за предвижване е чрез метрото. Спестява време, независимо е от метеорологичните условия е, а движението му не се влияе от задръстванията или светофарите по пътя.

Така, ето и уловката. Дори да се предвижвате с метрото, ще се наложи да повървите и мъничко пеша. Аз съм голям фен на вървенето! Смятам, че е добър и безболезнен начин да раздвижим малко телата си и да се тонизираме. Освен това е много по-приятно, отколкото да се блъскаме по рейсовете например. Ние, жените не бива да забравяме, че ако си изберем подходящ маршрут за вървене, може да разгледаме даже някой и друг магазин по пътя.

А ако пък сте в някой по-малък град, приемете го като предимство от тази гледна точка: можете да ходите навсякъде пеша, защото разстоянията не са толкова големи, колкото в други градове. Когато съм имала възможност съм се прибирала към дома, вървейки дори повече от час. Съветът ми е, особено когато времето е хубаво (каквото е сега), да не се лишавате от това малко удоволствие наречено ходене. Ако имате възможност вървете дори на работа пеша. А ако имате и приятна компания по време на разходките си, още по-добре.