Пресрочени задължения – индивидуалните решения от ЕОС Матрикс

Случвало ли ви си е да получите писмо по грешка? На мен доста често, тъй като със съседка в блока имаме еднакви имена. Това съвпадение винаги ни е довеждало до интересни истории и затова ще ви споделя и последната такава.

Откакто в България обявиха извънредно положение, обстановката не само в страната ни, но и в световен мащаб, се обтегна. Особено притеснително е икономическото и финансовото състояние на хората. Много мои познати загубиха работата си, а други трябваше да излязат в неплатен отпуск. За щастие всеки от тях успява да се справи по един или друг начин. Аз също овладях положението и продължих да работя, макар и от вкъщи. Ето защо се изненадах, когато в пощата си намерих писмо от ЕОС Матрикс. Познавам това име, защото съм имала история с тях. Преди време не можех да се справя с погасяване на задълженията си при закупуване на нов автомобил. ЕОС Матрикс е колекторка агенция, за която мога да кажа, че е една от най-лоялните в България. Те ми изготвиха индивидуален план за разплащане според доходите и разходите ми, който ме удовлетворяваше. ЕОС Матрикс има международно познание, дългогодишен опит и добра практика с милиони хора по света.

Но сега нямах задължения, защо получих писмо от тях? Зачетох се внимателно в плика и разбрах, че всъщност не става въпрос за мен, а за съседката от горния етаж, с която имаме съвпадащи имена. Реших да й го дам и да я видя как е, все пак бях с маска, а тя възрастна жена и да проверя има ли нужда от нещо.Като видя, че писмото е от колекторска агенция направо се притесни. Започнах да я успокоявам и да ѝ разказвам за моя опит с ЕОС Матрикс. Посъветвах я да се свърже с колекторската агенция, за да и помогнат да намери решение.

После разбрах, че след като са разговаряли дълго със служител на фирмата, са установили, че проблемът с погасяването се е появил, заради презапасяването на семейството. Поради притеснението от разпространение на вируса, съседката ми започнала да закупува повече храна, стоки от първа необходимост, запасила се с лекарства. Сдобили се с пречиствател за въздух, маски, ръкавици, всякакви дезинфектиращи препарати и то в промишлени количества. Тъй като не разполагали с много спестени средства, битовите им разходи надделели и се наложило да преустановят погасяването на задълженията по кредит, който били изтеглили преди години със съпруга си.

От ЕОС Матрикс я посъветвали как да реагират в кризисни ситуации така че семейството да си помогне на бюджета. Презапасяването определено оказва негативно влияние върху финансовото състояние, а привикването към ново ежедневие трябва да става плавно и спокойно.

По това може да познаете истинските професионалисти – те не гледат на вас като на поредния клиент, а като на човек – всеки със своята си история. Индивидуалните решения на ЕОС Матрикс са помогнали на мен, а сега виждам и подхода им към друг техен потребител. Мога да кажа, че резултатът също е положителен и още едно семейство ще бъде разбрано..