Естествено сияйна усмивка всеки ден

Трябва да знаете, че естественият цвят на зъбите не е искрящо бяло, а по-скоро в тон близък до слонова кост. Именно затова една прекалено бяла усмивка може да изглежда изкуствена и нереалистична.

Нюансът на зъбите варира спрямо всеки отделен човек и в зависи от оцветяването на дентина, непрозрачността и дебелината на емайла. Тъй като това са строго специфични характеристики и белези на всеки индивид, не трябва да сме прекалени перфекционисти в изискването за супер бели зъби. За да покажем хубава усмивка, трябва само да подобрим естествения си цвят. А ето и няколко съвета, които ще помогнат.

Важно е да спазваме редовна устна хигиена, тоест миене не зъбите всяка сутрин и вечер. Повечето зъболекари препоръчват почистване след всяко хранене, защото така ще се предотврати натрупването на плака. Ако пък не можем да спазим това задължително условие, е препоръчително след всяко хранене да направим добро междузъбно почистване с конец и да го съчетаем с допълнителна промивки с вода за уста. По този начин ще се радваме и на свеж дъх през целия ден. Признавам, че постоянното разнасяне на инвентари за мене на зъби, не е много приятно, но пък е сигурен начин да имаме здрави и бели зъби.

Необходимо е да открием точната паста из огромното разнообразие от продукти, която да е с избелващо действие, да не дразни допълнително венците ни и да ни помогне да постигнем целта си. За да сме сигурни, че ще премахнем възможно най-много храна, бактерии и други полепи по зъбите си, е добре да се сдобием и с четки, почистваща отлично междузъбното пространство.

Честото посещение при стоматолога е винаги в наша полза. Не само защото следи за здравето и състоянието на зъбите ни, но и защото редовно почиства зъбения камък, петната и бактериалните плаки. А това си е мини избелване, което обаче не поврежда емайла, а само разкрива естествената красота на усмивката ни.

Не забравяйте, че е добре да избягваме колкото се може повече консумацията на напитки и храни, които могат да оцветят зъбите ни. Такива например са чай, кафе, червено вино или цвекло. Друг враг на бялата усмивка е тютюнът, тъй като продължителната му употреба тенденциозно води да пожълтяване на зъбите.

След като приложите всички тези съвети, се насладете на прекрасните моменти и се усмихвайте всекидневно!