Фондация Аз съм на Ива Механджийска

1454713_1428247970725655_1177375248_nНаскоро дочух от моя приятелка, че моделът Ива Механджийска е създала фондация,с която цели да помага на деца в институции, както и на тежко болни и хора с увреждания. Рядко покрай забързаното ни ежедневие и личните ни дела успяваме да се замислим за всички онези хора покрай нас, чиито живот ги е докарал до безмерно страдание. Затова винаги съм „За“ подобни инициативи и помагам с каквото мога. Неведнъж съм посещавала дома за медико-социални грижи в моя град и съм дарявала дрешки и играчки. Изглежда Механджийска е открила своя начин да помага – благодарение на контактите си с хора, които е завързала с работата си на модел.

Първата инициатива на нейната фондация се е провела около коледа – с благотворителен търг. Участвали са много актьори, мис и мисис, модели, лица от малкия екран и други известни личности – Деси Банова, Никол Станкулова, Диляна Попова, Светослав Кантарджиев, както и режисьорът Николай Мутафчиев.  Някои от тях са дарили свои ценни предмети, за които останалите са наддавали, а събраните пари от събитието са били дарени на домове за сираци, с цел да направят Коледата им по-добра и вълшебна.

Подобен ентусиазъм заслужава поклон. Да се посветиш на такава безвъзмездна работа не е лесно решение, изискват се много усилия. Това не е работа на Егото у теб, а на Душата, която милее за хората. От сайта на фондацията става ясно, че търгът е бил само нейното начало.  Мога само да пожелая успех на Механджийска във всичко, което й предстои от тук нататък и да се радвам за всички усмивки и надежда, които ще дари на деца и възрастни, живели в отчаяние. Ще се постарая, ако има нужда и от моята помощ и подкрепа – да ги предоставя. Приканвам и вас да се замислите и да помогнете с каквото можете (всеки може с нещо – някои с времето си, други с материални неща) на хората, чиято съдба е довела до безнадеждност.  Само това е според мен проява на милосърдие и човечност  – когато помагаш и даваш от себе си, без да очакваш нещо в замяна.