Да поотслабнем малко

bez_dieti_imageКакто вече съм споменавала аз съм твърдо против строгите диети. Да обаче наближават топлите дни, през които хвърляме тежките дрехи и слагаме тънки блузки. Точно с тази промяна на времето се налага да се ограничаваме с храните, които приемаме. Вече няма да носим палта и пуловери, които да прикриват нашите недостатъци. Ще се очертават извивките на тялото и не дотам приятните коремчета, натрупани през зимата.
Ако се интересуваме как изглеждаме и искаме по-стройни тела трябва да внимаваме с какво се храним. През този сезон има прекрасни пролетни салати, които можем да си приготвим. Трябва да изключим от менюто си тежките храни и месни продукти. Да не прекаляваме с алкохолните и газираните напитки.
От напитките препоръчително е да консумираме минерална вода и фрешове. Аз лично пред този сезон се храня обилно със зеленчуци, приготвени на пара или варени. Хапвам си и плодове, под формата на сокове или плодови салати. Много рядко си позволявам сладките и тестени храни. Когато ходя вечер на заведение си пийвам по чашка винце. Не пия ракия и бира, тъй като те са доста калорични и от тях се пълнее.
С едно изречение – забравете пържените и тежки храни и употребата на алкохол. Наблягайте на плодове и зеленчуци и пийте много течности. Не като последно правило – раздвижвайте своето тяло с бягане или друг спорт. Активното спортуване в комбинация с правилно хранене ще Ви свали няколко излишни килца.