Суеверие или наивност

Вярвате ли в магии и в уроки? Връщате ли се назад, когато видите черна котка? Винаги съм била любопитна да разбера какво мислят хората за суеверията.

Аз не съм от най-суеверните, но понякога, когато имам важна среща или изпит, да си призная ставам екстремно суеверна. Но иначе, когато видя черна котка не се обръщам, честно казано, дори мнго ги харесвам. Моят много добър приятел, обаче види ли черна котка е способен дори и да бърза, да спре някъде за да изчака някой друг да пресече пътя, за да не се стовари проклятието върху него. Много ме забавлява, или дори заобикаля по най-различни улички, само и само да не мине през неговия път. Веднъж даже ми каза, че преди тръгне на път, а той доста често пътува из страната, не си изхвърлял боклука, защото баба му била казала, че не било на късмет. Честно понякога наистина много се смея на подобни „бабини дивотини“. Оказва се, че и доста известни личности също са суеверни. Валери Божинов например. Толкова се притеснил, че кариерата му спада рязко надолу, че прибегнал до услугите на врачка, защото си мислил, че му била направена черна магия. Носил дори амулети против уроки. Наскоро дори след като се раздели със своята половинка Биляна Дол, той поискал амулет за любов, за да може отново да се съберат. То пък взе, че наистина се събраха. Нека са щастливи заедно.

Много ми е любопитно да разбера, вие ползвали ли сте услугите на врачки, или правили ли сте някакви странни неща, за да не ви избяга късмета?